FOLYAMATOS TAGFELVÉTEL 5 ÉVES KORTÓL!

Edzések szeptember 4-től a szokott helyszínen.

Bővebben »
Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

2018. december 10.

Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

Sikerrel zárult idei utolsó versenyünk, a Mikulás Kupa, hiszen mind a 11 versenyzőnk helyezett lett! Ismét elmondható, hogy magabiztosan küzdöttek versenyzőink, hiszen a küzdelmeik döntő ...

Bővebben »
IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

2018. február 26.

IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

6 ország közel 250 versenyzőjével került megrendezésre az utánpótlás és felnőtt kumite verseny, amin a betegségek miatt végül 9 versenyzővel és 1 bíróval vettünk részt. A ...

Bővebben »
1%

2018. február 24.

1%

Kérjük, segítse munkánkat SZJA 1%-ának felajánlásával! Adószámunk: 18551006-1-09 Így rendelkezhet 1%-áról 2018. május 22-ig: - a személyi jövedelemadó-bevallás részeként ...

Bővebben »
20 ÉV - 20年

2017. március 14.

20 ÉV - 20年

1997. március 14. - húsz éve, ezen a napon alakult meg a KIYOSUMI Dojo, amely azóta is töretlenül halad az úton, amelyen akkor elindult - a Tradicionális Kyokushin Karate útján. Azóta sok ...

Bővebben »
Közlemény a 2021. évben átutalt SZJA 1% felhasználásáról

Köszönjük, hogy SZJA 1%-ának felajánlásával segítette munkánkat!

Gyermekem 8,5 éves, 1 éve kezdett járni. Elsősorban a mozgáskoordináció fejlesztése volt a célunk, ezen túl szerettünk volna olyan sportágat választani, ami nem csak a fizikai erőnlétét fejleszti, hanem oktató-nevelő céllal magabiztosabbá, határozottabbá, céltudatosabbá is teszi. Mindemellett fontos volt, hogy tartozzon egy olyan közösséghez, ahol jól érzi magát. Eleinte tartottunk attól, hogy a karatéban megkövetelt fegyelem és „szigor” talán nem lesz kezelhető a gyerek számára. Az edzések hatására a mozgáskoordinációs problémái hihetetlen módon és gyorsasággal fejlődnek. Magatartásában is nagyon pozitív a változás ilyen rövid idő alatt is, határozottabb, magabiztosabb lett, bátrabban kiáll önmagáért és barátaiért egyaránt. Mi csak pozitív véleménnyel tudunk nyilatkozni a Dojó-ban folyó munkáról.

Seprényi Erika

Fiam 13 éves, 4 éve kezdett karatézni. Nagyon hasznos sport és nagyon magas színvonalú, hagyománytisztelő oktatás folyik a Dojó-ban. Minden izmot átmozgat és erősít a karate, nagyon hasznos a növekedésben lévő gyermekek számára. Fontos a gerinckörüli izmok erősítése, az izületek védelmére az izomzat fejlesztése ebben az életkorban is. Fegyelmet, kitartást, relaxációs technikát, stresszoldást tanulnak a gyerekek. A test fejlesztése mellett a lélek erősítésére is hangsúlyt fektet a Dojó. Nagy előnye a Dojó-nak, hogy nem verseny- és nem eredmény centrikus, a test és lélek fejlesztése a fő cél és nem tűri az agressziót. A magam részéről látni sem bírom a küzdősportokat, ennek ellenére én is elkezdtem karatézni és saját magamon tapasztalom e mozgásforma hasznát.

Dr. Káposzta Rita

gyermekgyógyász, reumatológus, endokrinológus
DEKK Gyermekgyógyászati Intézet

...én ajánlom a lányoknak is a Kyokushin Karatét, hiszen sokszor mondják, hogy a mai világban jó, hogyha egy lány meg tudja védeni magát. Végül is az én anyukám is ezért fogadta el, bár eleinte ő is inkább más felé akart engem terelni. Azt szerette volna, hogy valami lányosabb sportot válasszak, de nekem ez így nagyon megtetszett, és már az elejétől fogva jól is éreztem magamat, így itt maradtam. A sérülésektől sose féltem, mert az elején, amikor még kezdők voltunk, óvatosabban bántak velünk és fokozatosan erősödtünk bele az egész rendszerbe. Mindegy, hogy fiú vagy lány valaki, így egyre jobban hozzászokik fizikálisan-mentálisan is.

Kriszti

20 éves, 5 éve karatézik

Gyermekem 9 éves, 4-5 éve kezdett karatézni. Ez a sportág tetszett neki a legjobban, mind szellemiségében, mind pedig a testedzés formájában. Az oktatás színvonala a lehető legjobb, ezért jár ide a gyerekem, mert mint magamnak, neki is a legjobbat szeretném. Büszkén mondom el, ha kérdezik, mit sportol és hogy ki az edzője.

Magyar János

igazgató
SZÖVÁLL KV.

11 éves fiam 4 éve karatézik. Nagyon hasznos sportnak tartom, mind erőnléti, mind állóképességi szempontból. Fiamnak önbizalmat és önfegyelmet adott. Rendszert visz a diákok életébe, ezáltal a tanulás is jobban megy és a szabadidő is nagyobb becsben van tartva. Ezen kívül a karate egy csoporthoz, baráti körhöz köti, amely az évek során kialakult. Az oktatás színvonalát a legjobbnak tartom. Számomra Shihan személye a biztosíték, hogy jó kezekben van a fiam. A Dojó-ban tanuló karatékák, főleg az idősebbek és magasabb övfokozatúak, példával szolgálnak, hogy kitartó, kemény munkával milyen szintre lehet eljutni az évek során.

Pongor András

tanár, igazgatóhelyettes
Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola

Fiam fél éve jár karatézni, előtte többféle sportot kipróbált már, egyéni és csapat sportokat is, de egyik sem ragadta meg igazán. Kíváncsi lett a küzdősportokra. Hosszas keresgélés után találtuk meg ezt a Dojó-t és úgy látom, nagyon jól érzi itt magát. Néhány edzés után érezhetően nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Erősödött az önbizalma és az alakja is sokat változott. Mindezt a pozitív változást folyamatosan érzékelem. (Egy ingadozó hangulatú kamasz anyukájaként nem tudok elég hálás lenni mindezért )

egy 15 éves fiú anyukája

Gyerekkorom óta érdekelnek a küzdősportok, de sajnos nem volt lehetőségem, hogy kipróbáljam őket. Egyszer azonban barátaimat elkísértem Karate edzésre. Nagyon megtetszett a hely és a többi karatéka mentalitása. Ugyanis attól féltem, hogy felnőtt lévén már nem sok esélyem van ennek a Harcművészetnek az elsajátítására és esetleg lenéznek, mert felnőttként nem tudom azokat, amiket a kicsik. De szerencsére nem így történt, talán ezért is maradtam itt.

Név nélkül

Mestereink

Shihan Badar Attila 5. dan

1960-ban született, 1980 óta karatézik, a KIYOSUMI Dojo alapítója és vezetője.

2010-ben a Kyokushin Karate gyakorlásában egy fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen januárban volt 30 éve, hogy elkezdett Karatézni. Ez Debrecenben egyedülálló, de országos viszonylatban sem tudunk sok hasonló példát említeni (talán 1-2 mesterről lehet szó), különösen, ha hozzátesszük, hogy ez a 30 év megszakítás nélküli, folyamatos edzéssel eltöltött időt jelent és ebből 15-20 év pedig átlagosan napi 2 edzéssel telt! Sensei Badar Attila idén lesz 53 éves, de jelenleg is aktív, folyamatosan képzi magát és a központi edzőteremben minden edzést ő tart. A KIYOSUMI Dojo ebben a formában Debrecen legnagyobb taglétszámú és legrégebben működő Kyokushin Karate Dojo-ja.

„A Karate 1.000 nap tanulással kezdődik és 10.000 nap tanulás után teljesedik ki.”

Sosai Mas. Oyama 10. danos mester, a Kyokushin Karate megalapítója

A 30 év azért különösen fontos „sarokszám” a Kyokushin Karatéban, mert a fenti mondásban szereplő 1.000 nap kb. 3 évnek, míg a 10.000 nap kb. 30 évnek felel meg.

Sensei Badar Attila többszörös Magyar Bajnok, többszörös súlycsoportos és súlycsoport nélküli Magyar Bajnoki helyezett valamint többszörös Európa Bajnoki helyezett, 2000-től válogatott kerettag (kata). 1999-ben 39 évesen a súlycsoport nélküli knock-down (full contact) Magyar Bajnokságon 7. helyezett volt!

Közel 120 nyári, téli edzőtáborban, szemináriumon valamint válogatott táborban vett részt itthon és külföldön (Hollandia, Japán, Szicília, Bulgária, Lengyelország, Románia, Szerbia, Franciaország, Olastország). 2 alkalommal meghívást kapott az Európa Válogatott Edzőtáborba, ahol edzéstartásra is felkérték! 2004-től állandó meghívást kap Shihan Wakiuchi Tsutomu 6. danos japán mester szicíliai nyári edzőtáborába.

Vizsgák (és vizsgáztatók) mesterfokozatra:

  • 1994 – 1. dan övfokozat (Pécs – MKKSZ Dankollégiuma, Shihan Furkó Kálmán 5. dan)
  • 1998 – 2. dan övfokozat (Budapest – MTKKSZ Dankollégiuma, Shihan Wakiuchi Tsutomu 5. dan)
  • 2001 – 3. dan övfokozat (Hollandia – Shihan Loek Hollander 8. dan, Európa-Afrika Régió vezetője)
  • 2007 – 4. dan övfokozat (Hollandia - Shihan Loek Hollander 8. dan, Európa-Afrika Régió vezetője)
  • 2013 – 5. dan övfokozat (Bulgária - Kancho Shokei Matsui 8. dan, Világszervezetünk vezetője)

1999-től az Országos Szervezet Elnökségének a tagja, 2000-2006-ig felnőtt férfi Szövetségi kapitány, 2001-től a Kelet-Magyarországi Régió vezetője illetve 2010-től ez utóbbi hivatalos elismeréseként Japánból kinevezett Shibucho-ja (Shibucho vagy angolul Branch Chief = egy meghatározott terület vezetője).

Irányítása alatt a KIYOSUMI Dojo-ban 7 fekete öves mester, 8 felnőtt és több junior válogatott versenyző és számtalan utánpótlás korú Magyar Bajnok illetve helyezett nevelődött ki (közel 500 Magyar, Országos és Európa Bajnoki címe illetve helyezése van a Dojo-nak).

2 alkalommal (2001 és 2002) Debrecenben, az Aranybika Hotel Bartók Termében kerülhetett megrendezésre az MTKKSZ legrangosabb versenye, a felnőtt férfi-női súlycsoport nélküli Magyar Bajnokság.

3 alkalommal (2001, 2002 és 2007) Debrecen adhatott otthont Szervezetünk nyári nemzetközi edzőtáborának, melyet minden évben a 6. danos japán mester, Shihan Wakiuchi Tsutomu vezet, aki 1.000 napig volt a stílusalapító, Sosai Oyama bentlakásos tanítványa. Ezen kívül 2012-ben szintén Debrecenben, a Dojo táborban a meghívott instruktor Shihan Katsuhito Gorai 6. danos japán mester volt, aki Világszervezetünk, az IKO második embere, a Nemzetközi Részleg Igazgatója.

A Dojo mintegy 110 bemutatót tartott Debrecenben és környékén.

Az évek során Sensei Badar Attila edzéseket vezetett Debrecenben, Kabán, Tetétlenen, Sápon, Bárándon, Nyírábrányban, Nyíracsádon, Vámospércsen, Nagyhegyesen.

Jelenleg Debrecenben a Füredi út 76. sz. alatti Dojó-ban vezeti az edzéseket.

Készült: 2013. március


« Vissza