FOLYAMATOS TAGFELVÉTEL 5 ÉVES KORTÓL!

Edzések szeptember 4-től a szokott helyszínen.

Bővebben »
Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

2018. december 10.

Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

Sikerrel zárult idei utolsó versenyünk, a Mikulás Kupa, hiszen mind a 11 versenyzőnk helyezett lett! Ismét elmondható, hogy magabiztosan küzdöttek versenyzőink, hiszen a küzdelmeik döntő ...

Bővebben »
IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

2018. február 26.

IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

6 ország közel 250 versenyzőjével került megrendezésre az utánpótlás és felnőtt kumite verseny, amin a betegségek miatt végül 9 versenyzővel és 1 bíróval vettünk részt. A ...

Bővebben »
1%

2018. február 24.

1%

Kérjük, segítse munkánkat SZJA 1%-ának felajánlásával! Adószámunk: 18551006-1-09 Így rendelkezhet 1%-áról 2018. május 22-ig: - a személyi jövedelemadó-bevallás részeként ...

Bővebben »
20 ÉV - 20年

2017. március 14.

20 ÉV - 20年

1997. március 14. - húsz éve, ezen a napon alakult meg a KIYOSUMI Dojo, amely azóta is töretlenül halad az úton, amelyen akkor elindult - a Tradicionális Kyokushin Karate útján. Azóta sok ...

Bővebben »
Közlemény a 2021. évben átutalt SZJA 1% felhasználásáról

Köszönjük, hogy SZJA 1%-ának felajánlásával segítette munkánkat!

Gyermekem 8,5 éves, 1 éve kezdett járni. Elsősorban a mozgáskoordináció fejlesztése volt a célunk, ezen túl szerettünk volna olyan sportágat választani, ami nem csak a fizikai erőnlétét fejleszti, hanem oktató-nevelő céllal magabiztosabbá, határozottabbá, céltudatosabbá is teszi. Mindemellett fontos volt, hogy tartozzon egy olyan közösséghez, ahol jól érzi magát. Eleinte tartottunk attól, hogy a karatéban megkövetelt fegyelem és „szigor” talán nem lesz kezelhető a gyerek számára. Az edzések hatására a mozgáskoordinációs problémái hihetetlen módon és gyorsasággal fejlődnek. Magatartásában is nagyon pozitív a változás ilyen rövid idő alatt is, határozottabb, magabiztosabb lett, bátrabban kiáll önmagáért és barátaiért egyaránt. Mi csak pozitív véleménnyel tudunk nyilatkozni a Dojó-ban folyó munkáról.

Seprényi Erika

Fiam 13 éves, 4 éve kezdett karatézni. Nagyon hasznos sport és nagyon magas színvonalú, hagyománytisztelő oktatás folyik a Dojó-ban. Minden izmot átmozgat és erősít a karate, nagyon hasznos a növekedésben lévő gyermekek számára. Fontos a gerinckörüli izmok erősítése, az izületek védelmére az izomzat fejlesztése ebben az életkorban is. Fegyelmet, kitartást, relaxációs technikát, stresszoldást tanulnak a gyerekek. A test fejlesztése mellett a lélek erősítésére is hangsúlyt fektet a Dojó. Nagy előnye a Dojó-nak, hogy nem verseny- és nem eredmény centrikus, a test és lélek fejlesztése a fő cél és nem tűri az agressziót. A magam részéről látni sem bírom a küzdősportokat, ennek ellenére én is elkezdtem karatézni és saját magamon tapasztalom e mozgásforma hasznát.

Dr. Káposzta Rita

gyermekgyógyász, reumatológus, endokrinológus
DEKK Gyermekgyógyászati Intézet

...én ajánlom a lányoknak is a Kyokushin Karatét, hiszen sokszor mondják, hogy a mai világban jó, hogyha egy lány meg tudja védeni magát. Végül is az én anyukám is ezért fogadta el, bár eleinte ő is inkább más felé akart engem terelni. Azt szerette volna, hogy valami lányosabb sportot válasszak, de nekem ez így nagyon megtetszett, és már az elejétől fogva jól is éreztem magamat, így itt maradtam. A sérülésektől sose féltem, mert az elején, amikor még kezdők voltunk, óvatosabban bántak velünk és fokozatosan erősödtünk bele az egész rendszerbe. Mindegy, hogy fiú vagy lány valaki, így egyre jobban hozzászokik fizikálisan-mentálisan is.

Kriszti

20 éves, 5 éve karatézik

Gyermekem 9 éves, 4-5 éve kezdett karatézni. Ez a sportág tetszett neki a legjobban, mind szellemiségében, mind pedig a testedzés formájában. Az oktatás színvonala a lehető legjobb, ezért jár ide a gyerekem, mert mint magamnak, neki is a legjobbat szeretném. Büszkén mondom el, ha kérdezik, mit sportol és hogy ki az edzője.

Magyar János

igazgató
SZÖVÁLL KV.

11 éves fiam 4 éve karatézik. Nagyon hasznos sportnak tartom, mind erőnléti, mind állóképességi szempontból. Fiamnak önbizalmat és önfegyelmet adott. Rendszert visz a diákok életébe, ezáltal a tanulás is jobban megy és a szabadidő is nagyobb becsben van tartva. Ezen kívül a karate egy csoporthoz, baráti körhöz köti, amely az évek során kialakult. Az oktatás színvonalát a legjobbnak tartom. Számomra Shihan személye a biztosíték, hogy jó kezekben van a fiam. A Dojó-ban tanuló karatékák, főleg az idősebbek és magasabb övfokozatúak, példával szolgálnak, hogy kitartó, kemény munkával milyen szintre lehet eljutni az évek során.

Pongor András

tanár, igazgatóhelyettes
Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola

Fiam fél éve jár karatézni, előtte többféle sportot kipróbált már, egyéni és csapat sportokat is, de egyik sem ragadta meg igazán. Kíváncsi lett a küzdősportokra. Hosszas keresgélés után találtuk meg ezt a Dojó-t és úgy látom, nagyon jól érzi itt magát. Néhány edzés után érezhetően nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Erősödött az önbizalma és az alakja is sokat változott. Mindezt a pozitív változást folyamatosan érzékelem. (Egy ingadozó hangulatú kamasz anyukájaként nem tudok elég hálás lenni mindezért )

egy 15 éves fiú anyukája

Gyerekkorom óta érdekelnek a küzdősportok, de sajnos nem volt lehetőségem, hogy kipróbáljam őket. Egyszer azonban barátaimat elkísértem Karate edzésre. Nagyon megtetszett a hely és a többi karatéka mentalitása. Ugyanis attól féltem, hogy felnőtt lévén már nem sok esélyem van ennek a Harcművészetnek az elsajátítására és esetleg lenéznek, mert felnőttként nem tudom azokat, amiket a kicsik. De szerencsére nem így történt, talán ezért is maradtam itt.

Név nélkül

A Kyokushin Karate-ról Sosai Kancho
Shihan Wakiuchi Mit nyújthat a Karate? Családi Karate
Kiyosumi Seishin Karatés linkek

Családi karate

Van egy mondás, mely szerint „a Kyokushin Karate az apa és a fiú útja.” Ez napjainkban minden további nélkül kibővíthető azzal, hogy „az anya és a leány útja” is. A tendencia azt mutatja, hogy egyre több családtag kapcsolódik be az edzésekbe, kortól, nemtől függetlenül, így kezd a Kyokushin „Családi Karaté”-vá válni.

Mit nyújthat a Karate a családok számára?

1. Sok család együtt Karatézik

Napjainkban a családok meglehetősen sérülékenyek és egyre kevésbé töltik be korábbi funkciójukat, ezért is lehet különösen hasznos, hogy a szülők együtt edzhetnek, táborozhatnak, bemutatózhatnak gyerekeikkel, ami közelebb hozhatja egymáshoz a családtagokat és kedvezően hathat a szülő-gyerek kapcsolatra.

Ezért is támogatandó, hogy karatékáink családtagjai is minél nagyobb számmal kapcsolódjanak be az edzésekbe. Ezzel kapcsolatban megindult egy pozitív tendencia, az utóbbi időben többek szülei és gyermekei is elkezdtek Karatézni. Nem ritka, hogy egy családból akár 3-4 fő is részt vesz az edzéseken, amit nagyon fontos eredménynek tartunk és edzésdíj kedvezménnyel támogatunk.

2. A gyerekek egy helyen, egy időben edzhetnek

Ez a szülők szempontjából lehet nagy könnyebbség, hogy eltérő nemű és korú gyermekeiket egy helyre hordhatják edzésre és ez idő-, energia-, edzésdíj- (testvér- és családi kedvezmények) és nem mellékesen még üzemanyag megtakarítást is okoz valamint a szülő mentesülhet az állandó rohanás és szervezés (melyik gyereket mikor, ki és hova viszi) okozta stressztől is.

3. Családi napok

A családok bevonását nem csak az edzésekbe tartjuk fontosnak, hanem szabadidős programjainkba is. Immár hagyomány, hogy évi 1-2 alkalommal Nyílt Kyokushin Karate Családi Napot rendezünk. Ez egy 200-300 főt megmozgató rendezvény, melyen szülők, rokonok, barátok, bárki részt vehet. A rendezvény helyszíne általában egy Debrecen környéki szabadidőközpont. A program Karate bemutatóval kezdődik, melyen minden korosztály részt vesz ovistól a seniorig, majd sütés-főzés, szabad program következik. Ez a rendezvény azért jött létre, hogy a szülők bepillantást nyerhessenek a Kyokushin Karatéba illetve gyermekük fejlődését figyelemmel tudják kísérni, így ennek megfelelően ez a rendezvény mindig nagyon népszerű a családok körében. Az esemény hozadéka, hogy együtt eltöltünk egy egészséges napot kint a szabadban vagy megmozgatjuk a hozzátartozókat is például egy nagyerdei gyalogtúra keretében. Egyik ilyen Családi Napunk hatására indult be jó pár évvel ezelőtt a senior csoport, ami azóta a felnőtt csoportba integrálódva működik tovább, emellett pedig számos új (családi) barátság is köttetett már, melyek egy jóízű közös beszélgetéssel kezdődtek…

4. Szülői csoportok: amíg a gyerek(ek) edz(enek), addig a szülő is mozoghat

Évek óta igény mutatkozott a szülők részéről arra, hogy amíg a gyerek(ek)re várnak, addig ők is szeretnének mozogni. Erre most már van lehetőségük a gyerek edzések (gyerek 1, gyerek 2 illetve ovis-elsős) ideje alatt és így heti 2 alkalommal időt és pénzt spórolva rendszeres edzéseken vehetnek részt ők is. Ez nagy könnyebbség lehet, hiszen a többségnek nincs lehetősége/ideje saját maga számára edzéseket beiktatni a rohanó hétköznapokon. Azok a szülők, akik már járnak, számos pozitív testi-lelki változásról számolnak be.